Acayaba Elito House / Marcos Acayaba

first_img “COPY” CopyAbout this officeMarcos AcayabaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCidade JardimOn FacebookBrazilPublished on October 29, 2019Cite: “Acayaba Elito House / Marcos Acayaba” [Residência Acayaba Elito / Marcos Acayaba] 29 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴西住宅Acayaba Elito,适应复杂环境的半地下之家 / Marcos Acayaba是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Save this picture!© Nelson Kon+ 42Curated by Matheus Pereira Share Lead Architects: Houses Architects: Marcos Acayaba Area Area of this architecture project Area:  5490 ft² Year Completion year of this architecture project ArchDaily CopyHouses•Cidade Jardim, Brazil Photographs Marcos Acayaba ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927341/acayaba-elito-house-marcos-acayaba Clipboard Year:  Acayaba Elito House / Marcos AcayabaSave this projectSaveAcayaba Elito House / Marcos Acayaba Photographs:  Nelson Kon Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: AutoDesk, GRAPHISOFT, REKA, Alwitra, Deca, Esmecol, Granitos e Mármores, Hunter Douglas, M7 Sofás, Medsol, Pau Pau, Solar Móveis, Tosten Glass, Trimble Navigation Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927341/acayaba-elito-house-marcos-acayaba Clipboard Brazil 2015 Acayaba Elito House / Marcos Acayaba Project Team:Marcos Acayaba, Marina Sabino, Kelly Yamashita, Viviane Sá, Carolina Carloni, Paula SaitoClients:Camila Acayaba Elito, Julio ElitoEngenharia:LTC ConstruçõesStructural Engineer:Kurkdjian & Fruchtengarten Engenheiros AssociadosFoundations:Eng. Sergio LudemannMechanical Engineer:Usina Consultoria e Projetosárea Do Terreno:6566 ft2área Construída:6501 ft2City:Cidade JardimCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nelson KonRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesStonesNeolithSintered Stone – Arctic White – Colorfeel CollectionDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowsJansenWindows – Janisol PrimoText description provided by the architects. This house was built next to Milan House, and is integrated with it. The plot has an area of 603 m2 and approximately 15 meters in the front by 40 meters depth. It had previously been occupied by an old residence built in the 50’s, located one meter above the street, and about 3 meters below the level of Milan House’s main floor. Thus, the new house implanted in this pre-existing terrain came to be organized on a foundation with a basement and a forward pilotis. This allowed its floors to adjust to Milan House’s main floors, and also to the street.Save this picture!© Nelson KonThis house’s main facade is not the front one, for the street, but the side facade, which along Milan House’s border, incorporated its beautiful 42 year old garden, and a large swimming pool. It is the scenery the reason for contemplation for anyone inside the new house. Pre-existing backyard became a real square, place of conviviality between the two houses.Save this picture!© Nelson KonThe main passage between the two houses is made through a cantilevered bridge launched from the containing wall. It arrives at a real Loggia, transition space inside-outside, and main access. It arrives at the landing of the main staircase that runs through the double-height central space.Save this picture!© Nelson KonSave this picture!PerspectivaSave this picture!© Nelson KonThe central space organizes the house program: on the upper level, two bedrooms facing the street to the east, and the master bedroom facing west, to a patio in the backyard. Parallel to the staircase, on the other side of the central space, a linear mezzanine, the family-room, is where the tropical landscape unfolds, with many trees, imperial palms and the large water mirror reflecting Milan House’s curved roof.Save this picture!© Nelson KonThe ground floor has a fluid and continuous space, with living spaces incorporating the large central space and leading to an open patio, and then to a recreation area.Save this picture!© Nelson KonSave this picture!Floor Plan, Section BBSave this picture!© Nelson KonReusable rainwater catchment basins occupy the transition space between the two houses, below the Loggia. They feature the main house access for those coming from the street. It is a very pleasant space, with shade, fresh and humid air, that helps a lot in the natural air conditioning of the house. In contrast to this space of shade and water, the back patio is dry, bright and paved. With its small orchard and barbecue facilities, it is the place for the children to play and for outdoors social gatherings.Save this picture!© Nelson KonThe characteristic spatiality of this house, with varying ceiling heights, was enriched in the plans design by the superposition of orthogonal constructions rotated to 150. From the basic parallelepiped, parallel to the site sides, an inclined axis, perpendicular to the street, directed the superposed stairs, in the most efficient positions on each floor, and gave rise to varied spaces, with the dimensions and proportions adapted to their uses. For example, at the Loggia the large curtain-wall resting on the main staircase has at its highest part the greatest distance from the roof, with greater protection from the sun and the rain; or, the facade of the studio in the backyard, opens the courtyard more to the north and to the view of the city; or, on the pilotis, from the street, from the gate, the space widens towards the shelter, more comfortable to park the cars, etc, etc.Save this picture!© Nelson KonProject gallerySee allShow lessChristchurch Justice and Emergency Services Precinct / Warren and Mahoney, Opus Arc…Selected ProjectsPuerta de Moguer Bus Stop / Ahaus arquitectosSelected Projects Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *