Black Box / UTAA

first_img Photographs ArchDaily Black Box / UTAA South Korea Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/583141/black-box-utaa Clipboard Year:  “COPY” Save this picture!© Jin Hyo-suk+ 43 Share Area:  183 m² Area:  183 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Seongnam-si, South Korea Architects: UTAA Area Area of this architecture project 2014 Projects 2014 Year:  Black Box / UTAASave this projectSaveBlack Box / UTAA photographs:  Jin Hyo-sukPhotographs:  Jin Hyo-sukSave this picture!© Jin Hyo-sukRecommended ProductsResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamResidential ApplicationsAccoyaAccoya® Wood in a Split-Level West Vancouver HomeResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsAir Facade Panels in Fonsanta RestaurationResidential ApplicationsFastmount®Heavy Duty Panel Fastener at ‘Sandboxes’ HouseText description provided by the architects. The BLACK BOX is located in Pangyo-dong, which began under the plan to create a sustainable urban environment in order to provide urban-space to ensure regional development and space in the city centre. There has residential area for single families.Save this picture!© Jin Hyo-sukA site is directly bordering the road. Limit line of structure is on a boundary line between site and road. Furthermore, it is impossible to install a fence, depending on the district unit planning zone. That’s why Many houses are hanging a window with a curtain during the day-time.Save this picture!First Floor PlanThe clients is concerned about the privacy issues that people was peeping at inside through windows. But, The window was necessary to solve the problem of lighting, ventilation. So, we suggested long strips of ribbon windows as a good language of architecture for BLACK BOX that allow unencumbered views of the large surrounding yard, also divide the a substantial box in 2 parts.Save this picture!© Jin Hyo-suk2X6 lightweight-wood-Studs through long strips of ribbon windows reveal a playful and honest structural aesthetics. You’ll come across the interior courtyard through studs. This house is north façade as well as surrounded by other houses. We give them courtyard. We hope that this place become a soft and comfortable courtyard in complex urban, also another living room extending from the inside living room.Save this picture!SectionBox at the bottom is public space. Kitchen, dining room and guestroom surrounding the interior courtyard, are always open for visitors. On the other hand, another box is only for family. The keystone is staircase connecting the two boxes. We interpret this space as one room, where plays a role as the stair between two boxes, chair reading a book, AV room watching movie, and playroom playing with family. We want BLACK BOX to compliment each other or live in harmony with each other.Save this picture!© Jin Hyo-sukBLACK BOX is lightweight-wood-frame system. when we start architectural plan, we designed beautiful brick house. However, the Architect didn’t select brick as finishing material, cause it is unreasonable on lightweight-wood-frame system. Thus, I decided finishing as ceramic tile and expressed it honestly in itself. the tile consisted only horizontal masonry joint without vertical joint makes BLACK BOX more firm but light. and I hope to clients get the feeling firm and light.Save this picture!© Jin Hyo-sukProject gallerySee allShow lessCarol Urzua / Lira Arquitectos AsociadosSelected ProjectsPaulo Freire Library / 3C Arquitetura e UrbanismoSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/583141/black-box-utaa Clipboard “COPY” CopyAbout this officeUTAAOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSeongnam-siKoreaDemocratic Peoples Republic ofs Republic ofHousesWoodSouth KoreaPublished on January 01, 2015Cite: “Black Box / UTAA” 01 Jan 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more