The Webby House / Condon Scott Architects

first_img New Zealand Projects “COPY” 2014 Architects: Condon Scott Architects Area Area of this architecture project The Webby House / Condon Scott ArchitectsSave this projectSaveThe Webby House / Condon Scott Architects Save this picture!© Mickey Ross+ 19 Share Houses “COPY” CopyHouses•Wanaka, New Zealand ArchDailycenter_img Area:  280 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/791804/the-webby-house-condon-scott-architects-ltd Clipboard The Webby House / Condon Scott Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/791804/the-webby-house-condon-scott-architects-ltd Clipboard Photographs:  Mickey Ross Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs CopyAbout this officeCondon Scott ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWanakaNew ZealandPublished on July 29, 2016Cite: “The Webby House / Condon Scott Architects” 29 Jul 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: Calder Stewart, Fisher & Paykel, Miele, Oliveri, The LighthouseDesign Team:Barry Condon, Sarah ScottBuilder:Thomas Moore Builders LtdCity:WanakaCountry:New ZealandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mickey RossRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. The brief was to create a robust home for a young family capitalising on the stunning views over Lake Hawea to the mountains beyond.Save this picture!© Mickey RossSiteThe house is located on a north facing section on the shores of Lake Hawea in the South Island of New ZealandThe site rises eight metres from a broad street frontage to an elevated narrow point at the rear.Save this picture!© Mickey RossDesignThe design uses the topography of the site to create a split level configuration with garage at ground floor level, the main living spaces at a half level higher and the guest bedroom spaces a half level higher again positioned over the garage space.Save this picture!Floor PlanThese levels are linked by short flights of steps, giving a barely noticable transition. The entry approach is a series of steps and landings guiding the visitor up to the entry foyer without the sense of ascending a flight of stairs.Save this picture!© Mickey RossThe crank in the plan form provides some privacy to the front deck from the western neighbour.  This provides an interplay between the two wings and allows opportunities for curved elements at the junction point.  This in turn creates a sense of drama in the entry foyer with a curved cedar wall leading guests into the living space.   The vertical timber elements on the bedroom wing provide privacy from the living space and help to break up the two storey volume of the garage/bedroom wing.Save this picture!SectionLake Hawea is known for its wind so the creation of a series of outdoor spaces and a sheltered rear courtyard was essential.   This courtyard opens off the living room and offers views to the lake beyond.   The dark ribbed cladding and the large aperture through to the lake is reminescent of the bellows and view finder of an old camera.  An appropriate metaphor in this timeless kiwi holiday destination.Save this picture!© Mickey RossProject gallerySee allShow lessMandíbula / Sub EstúdioSelected ProjectsThis Speculative Project Imagines A Mixed-Use Building Wrapped Around the Arc de Tri…Architecture News Share Year: last_img read more