Bass Ensemble / Hyla Architects

first_img “COPY” Projects Houses Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/417138/bass-ensemble-hyla-architects Clipboard ArchDaily Singapore CopyHouses•Singapure, Singapore ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/417138/bass-ensemble-hyla-architects Clipboard Bass Ensemble / Hyla Architects Architects: HYLA Architects Area Area of this architecture project 2009 Area:  377 m² Area:  377 m² Year Completion year of this architecture project photographs:  Derek SwalwellPhotographs:  Derek SwalwellSave this picture!© Derek SwalwellRecommended ProductsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. Our first project at Sentosa Cove, this bungalow presents a simple and subtle statement along Cove Way. Hidden behind a bamboo planting screen, the 1st storey is transparent – privacy being provided by a series of horizontal timber blinds. Save this picture!© Derek SwalwellThese complement the oxidized brass roof that folds to become the front facade and also the canopy and carporch in one dynamic sweep. The living, dining and dry kitchen open across a covered timber terrace and an infinity lap pool. This maximises the entertainment possibilities at the 1st storey for our client. Save this picture!© Derek SwalwellThe pool deck then cascades to a lower terrace level, before connecting to the seawall with it’s future yacht mooring on the water. A unique stair structure clad in timber connects the 3 levels. Save this picture!© Derek SwalwellThe master bathroom utilises a barrel vaulted roof space and an oval skylight to create an interplay of light & shade. At the attic, the guest bathroom is seen as an extension of a luxe spa bath opening out onto a pebble garden on the roof terrace. Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessHigh Line Co-Founders Awarded Vincent Scully PrizeArchitecture NewsResidence Bemmel / Maxim Winkelaar + Bob RondaySelected Projects Share Save this picture!© Derek Swalwell+ 15 Share Bass Ensemble / Hyla ArchitectsSave this projectSaveBass Ensemble / Hyla Architects Photographs “COPY” Year:  CopyAbout this officeHYLA ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSingapureHousesSingaporePublished on August 25, 2013Cite: “Bass Ensemble / Hyla Architects” 25 Aug 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Abstract EarthPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsPanels / Prefabricated AssembliesKingspan Insulated PanelsInsulated Wall Panels – Designwall R-seriesWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMBricksNelissenSpecial Bricks – Slips and HalvesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASideboardsUSMLow Shelving – HallerTable LampsLeds-C4Lighting – ElampMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2009last_img read more