House Refurbishment in Baralla / OLAestudio

first_img Projects “COPY” Houses 2014 Year:  “COPY” Spain Save this picture!© Héctor Santos-Diez+ 17 Share House Refurbishment in Baralla / OLAestudioSave this projectSaveHouse Refurbishment in Baralla / OLAestudio CopyHouses, Restoration•Baralla, Spain Architects: OLAestudio Year Completion year of this architecture project House Refurbishment in Baralla / OLAestudio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/623720/house-refurbishment-in-baralla-olaestudio Clipboard Construction Company:ODEGALWood Work:DAEVAArchitect In Charge:Oscar López AlbaCity:BarallaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Héctor Santos-DiezRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® CanalsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformSkylightsLibartSolaGlide Inclined Retractable Skylight… build in stone boxes …A house burns and only the memories and a box of stone walls left. How to give it a new identity, as do the original home of a family of 11 children, now his second home, again become a meeting place to build new memories?Save this picture!© Héctor Santos-DiezThe challenge is to build a shelter with different atmospheres and exploit the full potential of this empty box. The program is simple: give it the greatest possible number of rooms and spaces  for use by individuals and families with different habits. From here,  the only premise, a tight budget and sensitivity of all of us.Save this picture!© Héctor Santos-DiezWe think that the house graduated its light and atmospheres, a secluded and intimate hideaway ground access as a continuous shell on walls and ceilings of wood perpendicular to the window overlooking the garden and the annexes legacy . The house looks for light and distant views on first floor. The surfaces become painted walls and large sliding doors in white plywood. Back on the ground under cover a small study collected with daylight and diagonal views. Concrete nuanced texture to climb the skylight cover.Save this picture!Final PlanThe staircase articulates the program, tours and openings. Its location is marked by the gaps in the side walls and longitudinal views allowed. Provides the backdrop for the opening perpendicular to the façade open.This box should expand and leave their limits at every point looking landscape.Save this picture!© Héctor Santos-DiezConcrete, wood, corten steel and glass. The stone box is built around the central concrete wall that runs and develops housing ladder. The grups of cabinets define the rooms and hide the entire set of sliding doors that allow the views of the countryside from every point of the rooms beyond their windows.Save this picture!© Héctor Santos-DiezThe house opens into the garden and opens to the distant views, gallery missing the original wood becomes a big glass with corten steel frame. Some of the walls are rebuilt recovering the pace of openings in the facade to the street and other open fully to the garden. Lime mortar combined with exposed stone planes.Save this picture!© Héctor Santos-DiezSober architecture of light and surfaces. A detail of the history of one of its owners, the set of birch logs inside. A pass memory,  an original door, turned in furniture.Save this picture!Final ElevationThe fire razed hundreds of books, furniture and regards. Our work,  build the stage for refilling of hundreds of books, furniture and regardsSave this picture!© Héctor Santos-DiezProject gallerySee allShow lessWhy 2015’s Most Important Design In Architecture Isn’t A Building, But A New York Ti…ArticlesAD Classics: German Pavilion, Expo ’67 / Frei Otto and Rolf GutbrodArchitecture Classics Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/623720/house-refurbishment-in-baralla-olaestudio Clipboard ArchDaily CopyAbout this officeOLAestudioOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRestorationBarallawoodSpainPublished on April 27, 2015Cite: “House Refurbishment in Baralla / OLAestudio” [Rehabilitación de Vivienda en Baralla / OLAestudio] 27 Apr 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MInterior Finishes at U.S. Bank StadiumPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsFiber Cements / CementsSwisspearlFiber Cement Cladding Panels in B66 Business CenterMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsSculptformClick-on Battens in WestConnex M8 JunctionPanels / Prefabricated AssembliesBruagBack-Ventilated Facades – CELLONTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosGlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Porcelain StonewareApavisaSlabs – Wild ForestBulbs / SpotsAmbiance LumiereLighting – ZetaMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴罗拉别墅翻修/ OLAestudio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more